вівторок, 14 березня 2023 р.

ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО ДОБРОВОЛЬЦЯ

Щороку 14 березня в Україні відзначається ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО ДОБРОВОЛЬЦЯ. Пам‘ятна дата встановлена Верховною Радою України у 2017 році, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави. 

Дата 14 березня була обрана не випадково. Саме в цей день у 2014 році на тренувальну базу в Нових Петрівцях з Майдану Незалежності вирушили перші 500 бійців добровольців Самооборони Майдану для формування першого добровольчого батальйону. Чоловіки й жінки самоорганізувалися та вирушили на схід України - на захист нашої держави та її суверенітету.

Україна переживає найбільше випробування у своїй новітній історії - повномасштабну збройну боротьбу з російським агресором за власну незалежність і територіальну цілісність.

Разом із учнями 8 класу ми згадали найважчі часи нашої історії, де навіть у той час знаходилися відважні, які добровільно брали зброю до рук, ставали на захист своєї Батьківщини й віддавали свої життя за українську землю.

Нині добровольцем став увесь український народ: ті, хто прийшов до центрів комплектування та поповнив ряди Збройних сил України; ті, хто став до лав територіальної оборони; ті, хто всіляко допомагає захисникам і готовий боронити нашу країну завтра.


Немає коментарів:

Дописати коментар