вівторок, 8 лютого 2022 р.

БЕЗПЕЧНИЙ ІНТЕРНЕТ

 

Щороку другого вівторка лютого у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day). Цьогоріч він припав на 8 лютого і проходить під гаслом “Разом до найкращого інтернету”. Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Суспільство звернуло увагу на цю проблему 17 років тому, коли мережа стала не просто системою комунікації, а й каналом розповсюдження ворожого та шкідливого, а дуже часто жахливого контенту. День безпечного Інтернету запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю. В Україні День безпечного Інтернету відзначається з 2009 року за підтримки “Майкрософт Україна”. Цього дня проводяться різноманітні конференції, круглі столи, “прямі лінії” за участю експертів, спрямовані на популяризацію механізмів безпечної роботи в мережі, обговорюються питання інтернет-етики, загроз протизаконного контенту, а також ведуться дискусії та діалоги з пошуку компромісу між ефективністю та безпечністю використання Інтернету з урахуванням української специфіки.

Традиційно, у нашому ліцеї також відзначається цей день. Цьогоріч здобувачі освіти 2 - 4 класів беруть участь в конкурсі малюнків "Мій друг Інтернет", 5 - 6 класів проходять веб-квест "Безпечний Інтернет", а 7 - 10 класів "шукають себе" в коротких тематичних анімаційних відео, які нагадують про небезпеки, яких можна уникнути, якщо розумно та з користю користуватися мережею Інтернет.

А всі, хто хоче більш детально ознайомитися з питанням безпеки в мережі Інтернет, можуть відвідати сторінку нашого сайту БЕЗПЕЧНИЙ ІНТЕРНЕТ 

Немає коментарів:

Дописати коментар